erdei vasútÉletre szóló élményben volt részük a Zalaerdő és a Zalai Hírlap közös rajzpályázatának eredményeként.
Csömödér - Erdei állatokat is láttak azok a nagykanizsai diákok, akik a Zalai Hírlap és a Zalaerdő Zrt. közös rajzpályázatának nyereményeként hétfőn egy kisvasutas kiránduláson vehettek részt.
A Zrínyi–Bolyai Általános Iskola 3.b osztályának 27 tanulója két tanítónő kíséretében különbusszal érkezett Lentibe, ahol az erdészeti kiállítás megtekintése után rögtön vonatra szálltak. A kellemes időnek köszönhetően a kisvasút panorámakocsijában utaztak, egy rövid pihenővel egészen Kistolmácsig.

A gyerekek nagyon élvezték a jutalomutazást a kisvasúttal.
– Nagyon élveztük az utat, és rengeteg erdei állatot vehettünk szemügyre – mondta Mátyás Flóra. – Őzek mellett haladtunk el, a fákon mókusok ugráltak, láttunk sünt, s még egy üresen álló hódlakot is.
– Olyan fákat is, amelyekről már tanultunk – folytatta Aczél Petra. – Tölgyek, bükkök, fenyők. Volt egy olyan szakasz, amikor a fák kupolaszerűen betakartak bennünket.
– A nagyobb szabad területen pedig egy nagy madár követett bennünket – tette hozzá Hans Patricia Veronika, aki tavaly már ült a kisvasúton. Társai többségének viszont most először nyílt erre lehetősége. A fiúk nemcsak az eléjük táruló látvány iránt érdeklődtek, a mozdonyt is szemügyre vették. Mint mondták, életre szóló élményben volt részük.

Forrás: Zalai Hírlap