kukázó medvePeter Melichet Tátraszéplakon (Tatranská Polianka) sebezte meg egy kukázó medve. Az állat a szeméttárolóból ugrott rá a férfira, aki bordatörést szenvedett.

Az utóbbi hetekben gyakran hallani olyan medvékről, amelyek a Magas-Tátra lakott településein a szeméttárolókban élelmet keresnek. Az egyik kukázó medve legutóbb Tátraszéplakon bukkant fel, és megsebesítette az egyik 41 éves helyi lakost. Peter Melich a napi hulladékot akarta a panelháza előtti szeméttárolóba önteni, akikor a konténerből ráugrott egy medve.

„ A medvére rácsukódott a tároló fedele. Amikor kinyitottam, kiugrott onnan, megragadott, majd az ellenkező irányba elillant – idézte fel a férfi a történteket a Korzár lapnak.

Peter Melichet is nyugtalanítja, hogy a térségben egyre több a kóbor medve. „Nem lehet ezt tovább tűrni. Több mint tíz éve gondjaink vannak a medvékkel, és a helyzet egyre rosszabb. Szabályozni kellene az állományukat“ – hangoztatta.

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) dolgozói villanydrótokkal próbálják távol tartani a lakott övezetektől az éhes állatokat. Ez hatásos óvintézkedés, erősítette meg Pavol Majko, a TANAP igazgatója. De nincs mindenhol ilyen védelem, ezért a helyi lakosok a medvék célzott kilövését követelik. Pavol Majko megerősítette: a környezetvédelmi minisztérium már engedélyezte egy olyan medve kilövését, amely gyakran látogatja a lakott területeket.

Forrás: Hírek.sk