sci nimród apród klubAz SCI NIMRÓD APRÓD KLUB vadásztábora idén júniusban második alkalommal nyitotta meg kapuit a bélmegyeri vadászkastélyban.

A megérkezés után lovas kocsival indult felfedezőútra a vidám gyerekcsapat a közeli tanyára. Megismerkedtek pávákkal, vaddisznókkal, rókával, kutyával, kiscsibékkel és kiscicákat simogatva énekszóval tértek vissza a tábortűzhöz az ismerkedési estre.
A szalonnasütést kincskeresés követte zseblámpával a közeli erdőben, ahonnan megnyugtató gyerekkacagást hozott az esti nyári szél a kastély felé a szülők és nagyszülők örömére.
Másnap a közös reggeli után a vidám csapat Tarhosra kirándult a libás tanyára.
A falusi vendégasztalt körbeülve tanultak a libákról, vettek részt ételkóstolón és önfeledten játszottak a mintagazdaságban.
A kemencében sült libacombok elfogyasztása után a kastélyudvarban már vadászíjász- és sólyombemutató következett. Ambrózy Árpád bemutatta a különböző íjakat és a gyerekek nagy örömmel ki is próbálhatták azokat a „mester” útmutatásai szerint.

Ambrózy úr sólyom és király ölyv bemutatója mindenkit lenyűgözött.
Fogócskázás után a NIMRÓD APRÓDOK már készültek a következő feladatra, a célbalövésre légpuskával. Megtanulták a helyes fegyvertartást és óriási sikerrel találták el a két fa törzse közé felfűzött lufikat.
Este következett a várva várt számháború, ahol teljes átéléssel szerezték meg a támadók a védők csapatzászlóját.
Másnap reggel a Vizesfási Főcsatorna adott otthont az első NIMRÓD APRÓDOK KLUBJA horgászversenynek.

Gyermekek, szülők, nagyszülők teljes lelkesedéssel fogták ki a halakat és csodálatos élményekkel gazdagodva vették át az apródok a megérdemelt díjakat az eredményhirdetésen.

A kastélyhoz visszaérve már bűvészprodukció várt ránk, amely mindenkit elvarázsolt.
Az óriáskígyó simogatás is osztatlan sikert aratott.
A kötetlen játék után vadfelismerési vetélkedő következett édes nyereményekért, amelyen sok hasznos információt tanultak a gyerekek a vadfajokról.

A hazautazás napján kisétáltunk a kastélyparkba, ahol minden gyermek elültette a saját fáját.
Milyen csodálatos lesz minden évben visszatérnünk és megcsodálnunk a NIMRÓD APRÓDOK bélmegyeri fasorát és milyen csodálatos lesz újabb apródok újabb fáival gazdagítani a kis erdőnket.
Köszönjük Pál Gyulának és Végh Lászlónak a felejthetetlen napokat, amelyeket náluk tölthettünk.

Lipp Adrienn, a Nimród Apród Klub vezetője

Forrás: Safariclub