sci trófeabíráló tanfolyam2012. június 16-án Sopronban Norbert Ullmann úr, az SCI európai szervezeteinek vezetője és Boros Zoltán mesterbíráló vezetésével számos tagunk vett részt az SCI trófeabíráló tanfolyamán.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézetében gyülekeztek azok, akik elhatározták, hogy tételesen és pontosan megismerkednek az SCI trófeabírálatának szabályaival. Norbert Ullmann és Boros Zoltán vállalta magára a tanfolyam előadásainak megtartását és a tanfolyam végén a vizsga levezénylését egyaránt.

Az egyes bírálati módokon, vadfajokon végighaladva izgalmas és érdekes szakmai vita is kialakult a résztvevők között a hazánkban jobban ismert CIC-rendszerű és klubunkban elterjedt SCI-rendszerű trófeabírálat előnyeit-hátrányait illetően.

Abban egyetértettek a résztvevők, hogy a hazai vadgazdálkodás nemzetközi szerepének erősítése érdekében szükség lenne arra, hogy a legjobb hazai trófeák a közeljövőben az SCI rendszere szerint is bírálatra kerüljenek.

Ennek most adott a lehetősége, hiszen a nap végén több mint 10 résztvevő tett eredményes vizsgát, és ha engedélyük megérkezik a nemzetközi központból, készek a felkéréseknek eleget téve a hazánkban esett trófeák SCI-bírálatára. Így lesz igazán összehasonlytási alapunk!

A vizsga után a résztvevők megtekintették az Intézet gazdag gyűjteményét, vadgazdálkodási kiállítását is.

Forrás: Safariclub