vadászkürtösökMezőberényben a Mezőberény Vt vadászháza adott otthont az OMVK Békés megyei Vadászkamara által szervezett vadászkürtös tanfolyamnak június 04-09 között.
Békés megyében második alkalommal szerveztek tanfolyamot a vadászkürtösöknek, ezúttal tíz fölött volt a jelentkezők száma, köztük két hölgy is megpróbálta elsajátítani a vadászkürtölés alapjait. A tanfolyamok hatására Békés megyében is megalakult az első hivatalos vadászkürtös csapat „Viharsarok Vadászkürt Együttes „ néven. A csapat alapítója Gál Péter fővadász és Raffai Zsolt hivatásos vadász, akik évek óta szervezői a megye vadászkürtös életének. Az egyhetes kurzuson a Baranya Vadászkürt Együttes tagjai segítették a kezdő kürtösöket.

A nyár beköszöntével elindultak a VKE Magyar Vadászkürt Egylet által szervezett gyerektáborok. Az egyhetes turnusoknak a Karasica Völgye VT (Baranya megye) vadászháza ad otthont, melyre egyre több általános iskolás korú gyerek jelentkezik. Az idei nyáron közel ötven fővel nőtt az ifjú vadászkürtösök száma. Ez részben a vadásztársaság hozzáállásának, valamint a Baranya Vadászkürt Együttes tagjainak köszönhető.

Forrás: Vadászati Kultúra