heves megyei vadásznapA jövő évi országos rendezvény főpróbája is volt egyben a hétvégén, Galyatetőn megrendezett Heves megyei vadásznap.

A program fővédnöke, Semjén Zsolt hivatalos külföldi útja miatt levélben köszöntötte a résztvevőket. A miniszterlenök-helyettes üdvözletében hangsúlyozta, hogy a Heves megyei vadászok tiszteletre méltó tagjai az országos vadásztársadalomnak. Semjén Zsolt szerint a Hatvanban készülő vadászati múzeum is bizonyíték arra, hogy Magyarország vadászati nagyhatalom volt és lesz.

A rendezvény alkalmat adott a kitüntetések átadására is. A Vadászkamara aranyérmét Mátrai andrás, a Cseralja Vadásztársaság tagja kapta meg, a Magyar Vadászatért Érdemérmet pedig Kovács József, a vécsi vadásztársaság alapítója vehette át. A Nimród-érmet dr. Stumpf János, a Csengőkő Vadásztársaság elnöke, Besenyei Béla, a Dobó István Vadásztársaság tagja, Kőfalvi Ottó, a Várbükk Vadásztársaság tagja, Guba Áron pélyi vadász, valamint Kovács Károly, dr. Nagy Gyula Bérkilövő Társaság tagja kapta meg.

A rendezvényen átadták a Hubertus-kereszt arany és ezüst fokozatát is, majd megkoszorúzták a megyei vadászok, vadgazdálkodók és természetvédők emlékére állított kopjafát.

A háromnapos vadászünnepen kulturális programok, kézműves kiállítás, főzőverseny és kirándulás is várta az érdeklődőket.

További képek itt!

Forrás: Heol