fakitermelő világbajnokságIdén is szenzációs magyar eredmények a Fakitermelő Világbajnokságon.

2012. augusztus 23-27. között rendezték a XXX. Fakitermelő Világbajnokságot Fehéroroszországban. A rendezvénynek idén Raubichi városa adott otthont, ahol 28 ország 110 versenyzője mérte össze ügyességét a hagyományos öt versenyszámban (fadöntés, szerelés, kombinált darabolás, precíziós darabolás, gallyazás) egyéni és csapat szinten, profi és ifjúsági kategóriákban. Hazánkat a Juhász István, Rittlinger Róbert és Bakó László alkotta felnőtt csapat, valamint az U24-es kategóriában Répás Tamás képviselte. A képzett fakitermelők 3 napon keresztül küzdöttek a folyamatos koncentrációt igénylő versenyen, mire a hosszas, precíz értékelés végén kihirdetésre kerülhetett a végeredmény, mely szerint Juhász István a STIHL színeiben szenzációs szerepléssel összetettben az 5. helyet szerezte meg, mely – a csapattársak szintén kiváló egyéni eredményeivel együtt – a csapatot is az 5. helyre juttatta Finnország, Oroszország, Fehéroroszország és Olaszország mögé.

A legnagyobb meglepetés az U24-es precíziós darabolás versenyszámban született, ahol Répás Tamás kiváló versenyzéssel megszerezte az aranyérmet! A részletes eredmények megtekinthetők a
http://wlc-belarus2012.com oldalon. A versenyszámokról és a felkészülés menetéről bővebb információk a www.fakitermelo.hu oldalon.

A kiváló egyéni eredményeket elért versenyzők támogatója az Andreas STIHL Kft. gratulál a magyar csapatnak, Kontra László edzőnek és Kántos János technikai igazgatónak! Szentesi Levente Andreas Stihl Kft.

Forrás: ForestPress