a bakonyerdő zrt. terepjárót ajándékozott a rendőrségnekA kistérségi, vállalati és rendőrségi összefogás újabb eredményeként kétszer is meg kell gondolniuk a fatolvajoknak, az erdei utakat illegálisan használó quadosoknak és motorosoknak, érdemes-e kockáztatniuk.
A Bakonyerdő Zrt. szerdán terepjáró gépjárművet adományozott a rendőröknek.
Mint azt a zrt. udvarán tartott ünnepségen Varga László vezérigazgató elmondta, a mintegy 72 ezer hektáron gazdálkodó vállalat számára fontos, hogy a területén illetékes rendőri szervekkel jó kapcsolatot ápoljon. Többek között azért is, mert nem ritka a készletezett faanyag eltulajdonítása, az illegális fakitermelés, illetve az erdei utak illetéktelen használata. Ezen okból, a rendőrség munkáját megkönnyítendő úgy döntöttek, hogy egy Mitsubishi terepjárót adományoznak a Pápai Rendőrkapitányságnak.

Az ehhez technikai segítséget nyújtó Nagygyimót polgármestere, Szaller Zsolt kiemelten fontos és jó célnak ítélte a kezdeményezést, amit az önkormányzat üdvözölt és azonnali támogatásban részesített. Kékesi István, a tizenhét település kistérségi központjaként működő Csót polgármestere a kistérségi rendőrségi központ alakításának kezdeteit idézte fel beszédében. Végül Szappan Csaba alezredes, a város rendőrkapitánya mondott köszönetet a Bakonyerdő Zrt.-nek és a településeknek a példás összefogásért, aminek eredményeként a területen társadalmi termékként javul a közbiztonság.

A Csótra kerülő gépjármű kifogástalan műszaki állapotának fenntartását továbbra is a Bakonyerdő Zrt. vállalja, a működéshez szükséges üzemanyagot pedig a tizenhét település biztosítja.

Forrás: Napló