páratlan 22-esEgy sikeres bikavadászatról számol be a huntingpress.eu oldala.
A történet főszereplője egy hivatásos vadász, aki hosszú évek munkájának jutalmaként kapta a lehetőséget a bika elejtésére. De nem is ez az érdekes, hanem a trófeáról készült fotók, és különösen azok megosztó hatása az olvasókra. Ennyi hozzászólás ritkán érkezik egy-egy cikkhez az oldalon.

Lehet érvelni mindkét oldalra:
I. ellene - részben irigység, ugyanakkor szakmailag egyértelműen ez a támogathatóbb állásfoglalás

Aki azt mondja, hogy ő nem lőtte volna meg - de lehet, hogy meglőtte volna, ha ott áll előtte, és adott a lehetőség. Ezt a számítógép mögött ülve eldönteni nem lehet, csakis ott "élesben".

II. mellette - hozzá nem értés.
Aki azt mondja, hogy meglőtte volna, mert:
1. szomszéd területről váltott át - maximálisan etikátlan dolog a szomszéd bikáját "agyonlőni"
2. ki az, aki nem lőtte volna meg - a hozzászólók e mondata miatt a legnagyobbnak tartott Széchenyi Gróf biztosan forog a sírjában.
Pontosan ettől lenne szép dolog a vadászat, és ez rejti az igazi kihívást: ellenállni a kísértésnek, ha úgy adódik a helyzet. Thurn-Rumbach István szavaival: "azon pontok egyike, amely körül eldől, hogy a vadászat a vad legyilkolása csupán, vagy testet-lelket edző, férfias mesterség". Szóval aki azt hangoztatja, hogy ha kiáll elé egy ehhez hasonló bika, gondolkodás nélkül meglőné, az inkább mégiscsak próbáljon meg gondolkodni, legalább akkor, mikor kommentárt fűz egy cikkhez.

Eredeti cikk: http://huntingpress.eu/magazin/paratlan_22_es_szerencse

Forrás: Vadgazdálkodás Blogspot

Nem ismerni az elejtés körülményeit, a területet, az adottságokat, sőt: magát az elejtőt sem! De akik e kérdésekben jártasak, valószínű a lelkül mélyén azért ők is tudják, ez a bika kímélendő (kellett volna, hogy legyen...). Elítélni nem szándékom az elejtőt, történt már ehhez hasonló eset a történelem során, és még fog is...

Az egyedüli kivetnivaló, hogy ha már meglőtt egy ilyen vitára okot adó bikát, akkor vigye haza, akassza a falra, de semmiképen se kerüljön az interneten népszerűsítésre.