sci2012. október 10-én az SCI Közép-magyarországi Egyesületének újonnan alakult Szakmai Bizottsága Budapesten tartotta ülését.

Az ülés témája az új Vadászati Törvény megalkotásával kapcsolatosan az SCi szakmai véleményének kialakítása volt. Több hónapos előkészítő munkát követően a szakmai bizottság tagjai kialakították véleményüket a készülő törvénymódosítással kapcsolatosan. Azzal a szándékkal, hogy a Klub véleménye ne csak néhány szakember véleményét tükrözze, a teljes tagságot megkerestük egy levéllel, hogy véleményükkel segítsenek az állásfoglalás megalkotásában.

A körvonalazódó véleményeket egy több mint 3 órás ülés keretében öntötte közel végleges formába a Szakmai Bizottság, majd a végső egyeztetéseket követően néhány napon belül mind honlapunkon, mind a Nimród Safari decemberben megjelenő számában egyaránt nyilvánosságra hozzuk. Természetesen állásfoglalásunkat eljuttatjuk a kezdeményezők, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar vadászkamara fórumaihoz is.

Elöljáróban, némi büszkeséggel kijelenthetjük, hogy koncepciójában és rendszerében egyaránt koherens, szakmailag előrevivő javaslatot sikerült megalkotni. Reméljük, munkánkkal sikerül hozzájárulnunk a magyar vadgazdálkodás korszerű megújításához.

Forrás: Safariclub