lövésA Kis-Balaton Vadásztársaság tagjai a szervezet történetének eddigi legnagyobb terítékét ejtették el a minapi terelővadászat során - közölte lapunkkal Perjési Tamás fővadász.
Mint azt a fővadász elmondta: az "akcióra" csapi területükön került sor. Fülöp István vadász az idény legérdekesebb, 6 kilogramm körüli, az átlagostól eltérő selejtbika-trófeájával.
- A szeptemberi szarvasbőgés óta nem folyt vadászat az említett részen, próbáltuk a lehető legnagyobb nyugalmat biztosítani a vaddisznóknak és szarvasoknak - magyarázta.
- Már a szokásos etetések során is feltűnő volt, hogy rendkívüli mértékben fogy a takarmány. Találgattuk, hogy vajon ennyire éhesek az állatok, vagy valóban ilyen sok vad van a területen? Hiába szórtunk ki egy-egy helyre több zsák kukoricát, másnapra mindet megették. Ezért aztán más módszerhez kellett folyamodnunk, hogy helyben tudjuk tartani az állományt. A területrészen levő öt automata vadetető napi szórásadagját kétszeresére emeltük, a kisebbik vadföldünk talajába pedig speciális pásztahúzó ekével kukoricát ástunk be 20-25 centiméter mélyre. A vadászat előtt két héttel az előírásoknak megfelelően kijelöltük a lőállásokat és a tilos lőirányokat. A terület előkészítésével egyidejűleg folyt a vendégszervezés, végül 13 osztrák és 12 magyar bérvadász vett részt a terelővadászaton.
A fővadász hozzátette: a vadászat során a 25 vendég 217 lövést tett, aminek eredményeként a 62 hajtó és segítő 3 traktorral 37 vaddisznót, 4 gímszarvast és 6 rókát vihetett be a vadászházhoz Zalakarosra, ahol megadták a végső tiszteletet a terítéken fekvő vadnak.
- Vadásztársaságunk történetében az eddigi legnagyobb terítéket sikerült elérnünk, amit sajnos, a folyamatosan növekvő vadkárigények és a csökkenő bevételek meg is követeltek - fűzte hozzá a fővadász.

Forrás: Zalai Hírlap