muzsikál az erdő„Muzsikál az Erdő”- Mátrai Művészeti Napok 2013. június 29-től július 7-ig.
Hívunk mindenkit az erdőbe, felnőtteket és gyerekeket, családokat egyaránt, ahol jó társaságra, barátságra találhat! – írják a szervezők.

A Príma Díjas „Muzsikál az Erdő” Mátrai Művészeti Napokat tizedik alkalommal rendezik meg a Mátrában, mely mára a nógrádi térség egyik kiemelkedő turisztikai, kulturális és összművészeti rendezvényévé vált. Egy olyan aktív szabadidő eltöltési móddá, ahol az erdő, a művészet és a zene segítségével az embereket környezettudatos életvitel irányába mozdítja.

A rendezvényen erdei sétákon vehet részt szakemberek vezetésével, kiváló művészek komolyzenei koncertjeit hallgathatja a lombkorona árnyékában. Ismeretterjesztő előadásokon szerezhet információt az ember és az erdő kapcsolatról, képzőművészeti kiállításokat tekinthet meg díjtalanul. A programok során az egészséges életmód is a középpontba kerül. Civil szervezetekkel együttműködve erdei sportrendezvények is lesznek, többek között: tájfutóverseny, teljesítménytúra.
Szabó Lajos főszervező elmondta, hogy a mátrai települések lakói nagy szeretettel várják az érkezőket. A falusi vendéglátás során idén is megkóstolhatják a helyi jellegzetes ételeket, a kiváló mátrai borokat.

2013-ban a „Muzsikál az Erdő” az alábbi településeket vonja be a rendezvénysorozatba:
Mátraalmás, Szentkút, Ipolytarnóc, Gyöngyöstarján, Szurdokpüspöki, Bátonyterenye, Galyatető, Pásztó – Mátrakeresztes, Fenyvespuszta.

A szervezők várják a látogatókat a programokra, ahol az erdő és a zene összefonódik. A jókedv, az erdei értékek, a művészetek, a barátság nyújt testi és lelki feltöltődést.

Bővebb információ: www.muzsikalazerdo.hu

Forrás: ForestPress