kiállításA SEFAG Zrt., az Együd Árpád Kulturális Központtal együttműködve kiállításon mutatta be a „Mondj NEM-et a szemétre” gyermekrajz pályázatra érkezett több, mint száz remek munkát.

Az Erdők Nemzetközi Napja, valamint a Víz Világnapja alkalmából Barkóczi István vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket, és röviden vázolta a világ, hazánk és Somogy erdeinek a helyzetét és jelentőségét. Elmondta, hogy – bár a világon ugyan lassuló mértékben, de még mindig csökken az erdővel borított terület – a hazai erdeink jó kezekben vannak. Zárógondolatként felhívta a gyerekek figyelmét, hogy szeressék az erdészt, tiszteljék azt az elkötelezett munkát, amit esőben, hóban, sárban végez az erdők érdekében és vigyázzanak a természet tisztaságára, rendjére.

Az ezt követő műsorban a Kodály Zoltán Általános Iskola 5. C. osztályos tanulói működtek közre. Műsorukban az erdőről szóló népdalok, versek szerepeltek, de saját költésű eszperente verseket is bemutattak.
A gyermekrajz kiállítást Merczel István, a SMETE elnöke rendhagyó módon nyitotta meg. Felkérte a Kodályos gyerekeket, hogy utánozzák az erdő hangjait. A nagy sikerű rögtönzésben hallhattuk a szél zúgását, a fák recsegését, az állatok, madarak hangjait.

Forrás: ForestPress