vadhús kóstolóFácánleves gazdagon, utána vaddisznópörkölt zsemlegombóccal – ezt a menüsort ízlelhette, aki tegnap este ellátogatott a Szent­györgy Pincébe.
A vendéglő is csatlakozott a nyílt napok programhoz, s az ABS Hunting vadászatszervező társasággal együttműködve vadhúskóstolót szervezett. Három napon át esténként vadhúst kínálnak a vendégeknek. A mai menü vadraguleves és szarvasgerinc erdeigomba-mártással, holnap fácán erőleves gombás táskával és őzpörkölt nokedlivel.
Jánosi Ferenc, a vendéglő vezetője elmondta, régen hagyománya volt a vadászatnak és vadhúslakomának Háromszé­ken, de a múlt rendszerben csak néhányak kiváltságává zsugorodott, így feledésbe merült. A vadlakomát hagyományteremtő szándékkal szervezték, továbbá idénynek megfelelően a menübe is felvesznek vadból készült ételeket.

Ez alkalomra Blaskó János magyarországi mesterszakácsot fogadták meg, a jó ételhez István Ildikó és zenekara szolgáltatja a nótát. A vendéglőben háromszéki vadászatok témájú fotókiállítást rendeztek be Henning János gondozásában. A fényképek felét az ABS Hunting szolgáltatta, felét a Székely Nemzeti Mú­zeum. Utóbbiak zömét Bortnyik György fotózta, s megjelenik rajtuk Nicolae Ceauşescu, Ilie Verdeţ, Király Károly, de vannak száz évvel ezelőtti archív felvételek is. A mai képeken többek között arab sejk, luxemburgi herceg, spanyol torreádor (fotó), Ion Ţiriac volt teniszező, üzletember, Wolfgang Porsche német üzletember, János Károly spanyol király látható.

Forrás: Háromszék.ro