rendőrségNem volt április elsejei tréfa, amikor húsvéthétfőn három szirénázó rendőrautó sietett Görbehalom felé.
A körzeti megbízott szolgálati telefonjára érkezett segélyhívás, a bejelentő szerint ismeretlenek a görbehalmi tanyája közelébe leállított Mercedes terepjárójával babráltak.

Kiderült, hogy egy ezüstszínű Mercedes Vito állt meg a rossz útviszonyok miatt a töltésen hagyott és be nem zárt terepjárójuk mellett, és az abból kiszállt férfi ki is nyitotta autójukat. Ezt látva a tulajdonosok siettek a kocsijuk felé, de mire odaértek volna, az ismeretlen menekülőre fogta.

Az értesített rendőrök forró nyomon kezdték keresni az ezüstszínű Vitót és a benn ülőket.

Erdei utakon, sáros csapásokon vették üldözőbe a menekülőket, segítségükre volt terepjárójával a sértett is. Végül Ágfalva határában egy mezőn utolérték a Mercedest, ami elakadt a sárban.

Amikor a kocsiban ülők meglátták a közeledő egyenruhásokat, futva próbáltak egérutat nyerni – sikertelenül. Elfogásukkor ráadásul egyikük ellenállt, amikor rendőri kényszerrel sikerült megbilincselni, hamis adatokat diktált be.

A kapitányságon persze minden kiderült. Az is, hogy a két 27 éves soproni fiatalember autójának csomagtartója feltehetően az erdőből származó fával van tele, ráadásul egyikük kabátjának varrása alól még két fóliatasak is előkerült.

Hogy kábítószer volt-e a zacskókban, azt már szakértő vizsgálja.
Mindkét férfi ellen lopás kísérlete miatt indult eljárás, a gyanús tasakok gazdája ellen ezenkívül kábítószerrel való visszaélés miatt is eljárást indított a Soproni Rendőrkapitányság.

Forrás: Kisalföld