Föld fesztiválA Fővárosi Állat- és Növénykert 2013. április 20-24. között rendezte meg immár hagyományosan a Föld Fesztivált, melybe az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya is évek óta bekapcsolódik több országos civil szervezettel együtt (WWF, MME, stb.). 

A rendezvényen az OEE stand kialakításában részt vettek, és az öt napos folyamatos jelenlétet a szakosztály tagjai (Steiner Józsefné, Szabó Lajos, Kun Margit, Dobson Zsófia, Görög Őrs, Antal József, Tölgyesi Gergő, Fürjes Zsuzsa, Szabó Péter, Bimbó Brigitta) biztosították.

Az érkező gyerekcsoportokkal  játékosan foglalkoztak. Ez egyben fontos megjelenési, bemutatkozási lehetőség az erdészetek által működtetett  erdei iskoláink részére.
A szervezők  idén  a megújuló energiák bemutatását, a hulladékhasznosítást és az ökológiai lábnyom kérdését helyezték a rendezvény középpontjába.
Az Állatkertben nagyon sok gyerek és fiatal fordul meg a fesztiválok idején, ők családi illetve közoktatási intézményi keretekben látogatnak ide.

Az első napon a rendezvény mellett Pedagógus Nyílt Nap is volt, amikor több mint 700 pedagógus látogatott el a Föld Fesztiválra.  A következő nap a családi nap volt. A hét eleje (hétfő-szerda) pedig az iskoláké, óvodáké, amelyek szervezetten, csoportokban jöttek. Összesen 20 ezer látogató volt az öt nap alatt.
Nekünk, erdészeknek első sorban a fa mint megújuló energiaforrás, az erdei életközösség, az év fája a házi berkenye adta a főtémákat. Nagy érdeklődés volt a speciális erdészeti eszközök iránt is.
A standon dr. Nádai Magda dedikálta legújabb óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló színes munkafüzeteit és a Muzsikál az Erdő 2013-as rendezvényének plakátja (06.29-07.07.) is megjelent.
Ezen a rendezvényen is megvalósult az OEE évek óta kiemelt célkitűzése: „Nyitás a társadalom felé”.

Szabó Lajos 
szakosztály titkár