rendőrkézre került az orvvadászAz erdőgazdaság és a rendőrség együttműködésének eredményeként a közelmúltban Balatonfüreden csíptek meg két orvvadászt.
Nem bocsánatos bűn! A Bakonyerdő Zrt. évekkel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel, ami kiállta az idők próbáját. Ennek keretében védszolgálatokat indítanak, a járőröző kollégáikat időközönként az erdészeti-, és a természetvédelmi hatóság munkatársai is kiegészítik, mondta el lapunknak dr. Szekrényes Tamás, a Bakonyerdő Zrt. balatonfüredi erdészetének igazgatója.

A megállapodás hatékonyságát bizonyítja a közelmúltban feltárt eset. A füredi erdészet területén bő egy évvel ezelőtt találkoztak orvvadászat nyomaival. Ezt követően a rendőrség csendben végezte a dolgát, aminek kézzel fogható eredménye a minapi tettenérés.

Ahogy arról lapunkban már beszámoltunk, a Bakonyerdő Zrt. balatonfüredi erdészetének fővadásza és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja április 11-én az éjszakai órákban – a több órás figyelőszolgálatot követően - tetten értek két orvvadászt.

A nyomozók a házkutatás során engedély nélkül tartott lőszert, számszeríjat, vadász nyílvesszőket és több szarvas, őzbak, illetve muflon trófeát, vaddisznó agyarakat találtak, amiket lefoglaltak. A veszprémi H. Lajos és a tihanyi P. József ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Az erdészeti igazgató úgy vélte, az egyre szigorúbb törvényi szankció visszatartó hatása lassan érezhetővé válik. A korábban pici szabálytalanságnak vélt orvvadászat ma már kiemelt esemény. És ilyennek kell válni a korábban bocsánatos bűnnek tartott falopásnak is! A tettenérés nagy visszhangot váltott ki, talán az is segít elrettenteni az orvvadászokat.

Forrás: Veol