trófeaMegnyitotta kapuit Erdély egyetlen vadászati múzeuma. A sepsiszentgyörgyi intézmény létrehozása része az Integrált Városfejlesztési tervnek.
A sepsiszentgyörgyi vadászmúzeum dél-erdély vadállományát mutatja be, de érdekessége, hogy minden szobának más tematikája van. A diadorámában látható a Kárpátok jellegzetes vadállománya, de megtekinthető Románia legnagyobb szarvasagancsa is, amelyik része a világ első tíz trófeájában. A kiállítóteret a keszthelyi vadászati múzeum munkatársai rendezték be.



Tóth Csaba
igazgató, keszthelyi Vadászati Múzeum
„Igyekeztünk oly módon elhelyezni ezeket az állatokat , hogy itt a hekyszínen fényképeket készítettünk s ezek a képek kerültek ki különböző tájékoztató táblákra , így a legfiatalabb látogató, gondolok itt a gyermekekre be tudják azonosítani az egyes védett és vadáaszható vadfajokat.”
A múzeumban kiállított tárgyak nagy része Sárkány Árpádtól származik.
Sárkány Árpád
igazgató, Abies Hunting Vadásztató Iroda
„Ez a trófea gyüjtemény , egy generációkon át ivelő trófea gyüjtemény, úgy az én családom szempontjából, nekem édesapám kezdte ezt az egész gyüjtést , ő 30 évig volt a Hargita és Kovászna megyei Erdőigazgatóság vezérigazgatója , valamint régi vadász családok adták a gyüjteménybe az anyagot , a trófeákat, amiket megörököltek”
Demeter János
igazgató, Sepsiszentgyörgyi Vadászati Múzeum
„A Kárpát kanyar élő világa az egy világhírü élőhely, ahol kiváló minőségű és kiváló mennyiségű vadállatfaj él , a vadászati múzeum ezt a célt szolgálja , bemutatja az embereknek ezt a vadgazdagságot , ami térséget jellemzi.”
A Sepsiszentgyörgy Vadászati Múzeum a térség egyik legfontosabb ilyen jellegű intézménye, amelynek kiállítási 210 kiállított tárgy várja a látogatókat.

Forrás: Erdély TV