koronglövészetImmár a 16. alkalommal tartották meg a balatonfűzfői lőtéren a Veszprém Megyei Vadászkamarai Nagydíj lőversenyt.

A rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy ezúttal is 15 csapat nevezett a hagyományos versenyre, amelyet ezúttal is a Veszprém Megyei Vadászkamara tagjaiból összeállított, alkalmi háromfős amatőr csapatok részére hirdettek meg. Az utóbbi években már női csapatok is rajthoz állnak, a gyengébb nem képviselői (Markó Lívia, Fódi Lászlóné, Mozsdényi Viktória) idén is ott voltak a lőállásban.

Pap Gyula vadászkamarai elnök köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a versengésen kívül a jó hangulat az, amiért a vadászok szívesen jönnek a fűzfői lőtérre. A versenynek komoly múltja van, ha rajtuk múlik, a jövője is ilyen lesz.

A verseny elismertségéhez hozzájárul Baracskay Lajos kamarai titkár szervező munkája és Putz István trapplövő olimpikon szakmai tapasztalata. A versenyszámokat is úgy állították össze, hogy mindenkinek legyen része sikerélményben. A vadászok feladatai nyúl, elő fogoly, keresztbehúzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó koronglövészetből álltak. Izgalmasan alakultak a helyezések, egyéniben szétlövés döntött.

A verseny végeredménye: 1. Befag lövészklub (Siffer Géza, Borsos Bence, Mátó Elemér), 2. Hertelendy KTHE (Borbély László, Erdélyi Tamás, Varga Dániel), 3. Bakonyerdő Zrt. (Varga Lajos, Fekete Róbert, Vizi Norbert). Egyéniben első Siffer Géza, második Varga Dániel, harmadik Sztankovics László.

Képek itt!

Forrás: Veol