lezárta a rendőrség a nyomozástDévaványa - Most már biztos, hogy balszerencse vezetett T. István (†64) vadász halálához, akit egy orosz társa véletlenül lőtt agyon – tudta meg a Blikk.
A rendőrség tegnap zárta le a nyomozást az április közepén történt tragédiában, miután a szakértők megállapították: igaz, amit az orosz vadász elmondott. De mi is történt valójában?
T. István és társa, Sz. József orosz vendéget vitt vadászatra. Kiszúrtak egy őzbakot. Andrej K. (38) biztonsági tanácsadó felpattant, hogy a kocsiból célozzon, ám az egyik vadász nyugalomra intette. Erre visszaült a helyére, és a csőre töltött fegyvert maga mellé állította.
Mint megírtuk, ekkor a nyitott UAZ terepjáróban Sz. József felállt. A szeméhez emelte távcsövét, ám a szíj beakadt Andrej K. letámasztott puskájának ravaszába, és elsütötte azt.
– Tízmillió forintos óvadékot ajánlott fel védencem, de a bíróság elutasította. Jelenleg egyeztetünk az elhunyt családjának jogi képviselőjével a kártérítés ügyében, amelyet ügyfelem fizetne – mondta az orosz ügyvédje, Fridman Róbert.

Forrás: Blikk