szlovák fegyvertartási engedélyVolt egy külső társuk is, egy párkányi férfi, aki az érdeklődők számára a „szolgáltatást árulta”.
Az érdeklődőknek a szükséges okmánybélyegeken felül 100 eurót kellett fizetni. Ők az ügyészből és rendőrből álló vizsgabizottság előtt is jól teljesítettek, mivel előre, kidolgozva megkapták a válaszokat, csak fel kellett olvasniuk azokat.

„Az esetet belső, operatív tevékenység útján derítettük fel” – mondta Petar Lazarov, a belügyminisztérium kommunikációs osztályának munkatársa. „Az érintették hosszabb, egyelőre pontosan nem ismert időn át folytatták a korrupt üzelmeket, nem tudván arról, hogy figyelik őket. Végül a rejtett kamerás felvételeknek hála buktak le. A rendőrök ellen hivatali jogkörrel való visszaélés gyanújával indult eljárás, a civil személy ellen pedig mint szervező ellen folyik eljárás” – tette hozzá Lazarov.

Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy mindkét érintett személy még a rendőrségnél dolgozik, de más részlegen. Feletteseik megindították a leszerelési eljárást.

Forrás: Újszó