vaddisznóÚjra kell fogalmaznunk a régi mondást, miszerint: "ritka mint Prágában a vadkan".
Ha nem volt ilyen mondás, akkor ezután egy darabig nem is lesz. A cseheket ugyanis épp egy vaddisznó sokkolta a belvárosban. Az állat nyomában egy csapat rendőr loholt. Pedig a sintérek ügyesebbek, altatólövedékkel.

Nem mindennapi üldözési akcióban vettek részt a prágai rendőrök. Két órán át kergettek egy vaddisznót, amely betévedt a cseh fővárosba. Az állat a fővárossal szomszédos erdőből keveredett a város egyik kerületébe. A rendőrséget vasárnap, a délelőtti órákban riasztották. A zsaruknak minden bizonnyal nem volt könnyű dolguk, vaddisznókergetésből kevesebb a hivatalos szervek tapasztalata, mint mondjuk ha az autótolvajokkal. Nem is sikerült megfékezni a vadat, ugyanis a rémült állat egyre beljebb került a városközpontba. Így az egyes lakónegyedek városi rendőrségei fokozatosan csatlakoztak az üldözőkhöz - írja a bumm.sk.

A szokatlan hajszának sérültjei is voltak. A váratlan vendég az emberek közelsége miatt vadul viselkedett, egy gyerekkocsival közlekedő anyukát is fellökött, csupán egy arra közlekedő lélekjelenlétén múlott, hogy nem lett nagyobb tragédia. Az utcákon sétálókat is megrémisztette az elkalandozott állat, az egyik városi rendőrnek többször nekirontott. Végül a kiérkező sintérek három altatóinjekcióval kábították el az állatot, majd a fővárosi kiruccanás után visszaszállították az eredeti lakhelyére, az erdőbe.

Forrás: Kurir