vadásznapRitkán volt rá példa, hogy a Zala megyei vadásznapon nem volt felravatalozva elejtett szarvasbika a színpad előtt. Idén ez a kivételes eset fordult elő augusztus utolsó napján Soholláron, ahol ragyogó napsütésnek örvendhetett a több ezer résztvevő.

A vadásztársaságok már reggel 6 órakor nekiláttak sátraik felállításához és a főzés előkészítéséhez. 9 órától a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar látványos öltözékben, tamburmajor vezetésével adott térzenét. A hivatalos megnyitóra fél 10-kor került sor, amikor dr. Kardeván Endre államtitkár mondott ünnepi köszöntőt a Hét Vezér emlékműnél, amelyet utána megkoszorúzott. Őt a megye vadászati vezetői, dr. Nádor László, a vadászkamara elnöke és Pálinkás Róbert, a vadászszövetség elnöke követte. Ebben az évben négy olyan vadásztárstól (nevek: Egyed Gyulától, Briglevics Lászlótól, Kovács Endrétől és Wentzeli Dénestől) vettek végső búcsút a megyében, akik kiérdemelték, hogy nevük felkerüljön a Vadászok Életfájára. A tiszteletadás után a kápolnához vonultak a résztvevők, ahol Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója mondott megnyitó beszédet, majd dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrálta a Hubertus misét, amelynek zenei betéteit a Vadászkamara Kürtegyüttes adta elő. A kitüntetések átadása után az ifjú vadászok avatása jelentette a ceremónia hivatalos záróaktusát.

A nagyszámú közönség még számos program közül válogathatott, a megye vadászalkotóinak kiállítása, lövészverseny, céllövészet, vadásztársasági trófeabemutatók, íjászat, vadászkutya- és magyaragár-bemutató, főzőverseny, színpadi tánc-, zenekari-, szarvasbőgő és tornászelőadás színesítette.

Kicsit belezavart a vadászünnepbe, hogy a solymászbemutató közben szállt le egy rendőrségi helikopter, de szerencsére a madarak nem repültek el ijedtükben.

Kitüntetettek:


- Vadászkamara Aranyérme: dr. Tóth Péter, a Zala megyei vadászkamara Felügyelőbizottságának elnöke

- Magyar Vadászatért Emlékérem: dr. Nádor László, a Zala megyei vadászkamara elnöke

- Nimród Érem: Kreiner Roland, a Zalaerdő Zrt. Zalaegerszegi Erdészetének erdőművelési ágazatvezetője; Kárpáti János, a Zalaerdő Zrt. vadászkürt együttesének oszlopos tagja; Gáspár Károly, a Hunor 2000 Kft. vadőre; Gerencsér Miklós, a Nagylengyeli Olajbányász Vt. ellenőrző bizottságának elnöke; Dömötör Csaba, a Szép Zala Vt. titkára; Nagy József, a az Erdőgazdasági Dolgozók Vt. vadászmestere

- a Hubertus Kereszt arany fokozata: Földesi István, a Válicka Völgye Vt. tagja

- a Hubertus Kereszt ezüst fokozata: Illés György, a Zalaerdő Zrt. Letenyei Erdészetének igazgatója; Solt Imre, a Zalaerdő Zrt. vadőre; Hegyi József, a Erdőgazdasági Dolgozók Vt. elnöke; Horváth Béla, az új Válickavölgye vadászklub egyik megszervezője; Csitneki Ferenc, a Nagykanizsai Olajipari Dolgozó Vt. tagja és egykori elnöke

- a Hubertus Kereszt bronz fokozata: Szabó Imre, a Szép Zala Vt. tagja

További képek itt!


Forrás: HuntingPress