rendőrségKét férfit is előállítottak a napokban lőfegyverrel visszaélés miatt. Az első esetben egy vadász elhagyott puskája került illetéktelen kézbe, a másik esetben viszont magánál a „vadásznál” találtak engedély nélkül tartott fegyvert és lőszert.
Még ez év elején talált vadászpuskát Dombóvár külterületén a szintén dombóvári 37 éves O. László, csak éppen elfelejtette leadni a rendőrségen. A sörétes fegyvert hazavitte, és azóta az otthonában tartotta.

Miután a rendőrség erről tudomást szerzett, szeptember 4-én házkutatást tartottak a férfinél, akinek házából előkerült az engedély nélkül tartott fegyver. A Dombóvári Rendőrkapitányság lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

A sörétes puskát egyébként még ez év február 9-én egy dombóvári vadász veszítette el vadászat közben. Az ügyben közigazgatási eljárást folytatott a Dombóvári Rendőrkapitányság, melynek nyomán fél évre bevonták a vadász fegyvertartási engedélyét. Megtalált puskáját a férfi a határozattól számított hat hónap elteltével, sikeres vizsga után kaphatja vissza.

A Tamásiban élő N. Józseftől viszont egy házilag készített hangtompítóval ellátott távcsöves kispuskát foglaltak le a rendőrök szeptember 5-én. A fegyveren kívül 102 darab lőszert és hét őztrófeát is találtak a házkutatás során

A Tamási Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. József ellen. Az 53 éves férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Forrás: Szekszárdi Hírhatár