orvvadászt fogtak a rendőrökAz igazoltatott férfiak autójából egy lefűrészelt csövű fegyver és több lőszer is előkerült. Kiderült, egyikük Kaszónál kilőtt egy szarvasbikát.
– A Nagyatádi Rendőrkapitányság eljárás indított lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt egy nagyatádi és egy lábodi férfi ellen – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A rendelkezésre álló adatok alapján a nagyatádi járőrök Atádon igazoltattak egy tehergépjárművel közlekedő nagyatádi és lábodi férfit. A jármű átvizsgálása során egy engedély nélkül tartott távcsöves, lefűrészelt csövű német hadipuska került elő, továbbá éles lőszer, lőszerhüvely, – feltehetően – vérrel szennyezett hátizsák, kés, éjjellátó készülék és fegyverlámpa. Kiderült, fegyver és lőszer tartására egyikőjük sem volt engedélye. A rendőrök a nagyatádi K. Kornélt és a lábodi P. Józsefet elfogták és előállították a kapitányságra.

– K. Kornélnál házkutatást tartottak, s lőszerek, elműködtetett lőszerhüvelyek, valamint levágott fegyvercsődarab került elő, melyeket lefoglaltak – közölte az SMRFK. – A nyomozás során bevont eseti szaktanácsadói vélemény alapján a lefoglalt eszköz lőfegyvernek minősül, feltehetően működőképes, illetve a lőszerek a lőfegyverrel elsüthetőek, s a fegyvercső – feltehetően – a gépjárműből előkerült fegyverről lett levágva. A nyomozás alatt felmerült információk alapján K. Kornél Berzence és Kaszó közötti területen kilőtt egy szarvasbikát, melyet a helyszínen hagyott, csak trófeáját távolította el. A tetemet a rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták.

K. Kornélt kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, a Kaposvári Járásbíróság pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, orvvadászat és lopás kísérlete gyanúja miatt indítottak eljárást. Társát, P. Józsefet gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást.

Forrás: Sonline