fotópályázatAz állami erdőgazdaság Facebook oldalán meghirdetett pályázata október 20-áig tart. Négy fordulóban, összesen öt kategóriában várják a fotókat és a hozzájuk kapcsolódó történeteket. Kattintson a részletekért!

A kategóriák:


- „Az erdő lelke”: itt olyan képeket várnak, amelyeken feltárulnak az erdő legkedvesebb, legtitkosabb, legizgalmasabb helyei, pillanatai. Azok a pillanatok, amelyek ott, akkor a leginkább kifejezik az erdő lényegét.

- Az „Ember és erdő találkozása” kategóriában az erdőjárás meghitt, vagy épp vicces helyzeteire kíváncsiak a bírálók, amelyek a családdal, barátokkal, kettesben vagy akár egyedül érték a fotóst a kirándulás közben.

- A „Parkerdőben láttuk” kategóriában a természet titokzatos lakóira irányul a figyelem. Fák, lágyszárúak, rovarok, madarak, emlősök… mindannyian érdekesek!

-„ Gyerekek az erdőben” címen olyan felvételeket várnak, amelyeken a gyerekek keresik, vagy találják meg a helyüket a természet világában.

- A „Sport az erdőben” kategóriában mindenki megmutathatja, hogyan küzd meg az elemekkel kirándulás, futás, vagy éppen sziklamászás közben. (A szervezők felhívják a figyelmet: mindenki ügyeljen arra, hogy lovagolni, kerékpározni csak az erre kijelölt utakon lehetséges a parkerdőkben! A motorsportok tiltottak az erdeinkben, ezért ezekre a szervezők sem kíváncsiak.

A fotókat a kategória megjelölésével és egy rövid, néhány mondatos magyarázó szöveggel közvetlenül a Facebook-falra lehet feltölteni, az adminisztrátor ezeket minden héten albumokba rendezi, és itt lehet majd szavazni. Minden héten mind az öt kategóriában nyertest hirdetnek, aki értékes nyereményekkel gazdagodhat, a játék végén pedig megnevezik a fődíjast is. Ragadjatok tehát fényképezőgépet, és irány az erdő!

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt