erdősz napHortobágyon találkoztak az észak-alföldi erdészek: a „puszta fővárosában” szeptember 29-én rendezték meg a III. regionális ERDŐSZ Napot.
A rendezvényen az Országos Erdészeti Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok-, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei tagjai vettek részt.

A vendégeket elsőként Vincze Andrásné, Hortobágy polgármestere köszöntötte, majd Gencsi Zoltán nyitotta meg a programot. Az OEE elnökségi tagja egyebek mellett azt mondta: a három megyében mintegy 240 ezer hektár erdő van 600 erdész kezére bízva. 150 ezer hektár magántulajdonú, a többi pedig állami erdőterület.

A rendezvényen a térség erdészeti társaságai, a Nefag Zrt. és a Nyírerdő Zrt. mellett a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság valamint az Erdészeti Tudományos Intézet munkatársai is ott voltak, de a magánerdő tulajdonosok is képviseltették magukat. A nyugdíjas szakemberek közül dr. Gencsi László, a soproni egyetem növénytani tanszékének nyugalmazott oktatója és a 93 éves dr. Tóth Béla, az ERTI Püspökladányi Kísérleti Állomásának korábbi igazgatója is részt vett a programon.

A vendégeket a Hortobágyi Délibáb Népdalkör, a Bürkös népzenei együttes és Bárdosi Ildikó népdalénekes műsora szórakoztatta. A legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal, kiserdész vetélkedőkkel várták a szervezők.

Forrás: ForestPress