erdei iskolaAz Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezete és a Vadászati Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozata szeptember 20-22. között Harsányban Szarvasbőgő hétvégét rendezett.

A programon húsz fiatal vadász-inas ismerkedhetett meg a gímszarvasok nászának rejtett titkaival. Az esemény ötletgazdája, Bótáné Batta Olga – mondhatni – igen rutinos szervezője a különféle gyermekprogramoknak, hiszen immáron öt éve terelgeti a kis Nimródokat a vadászat megismerésének rögös cserkelő útján – a helyes irányba.

2008 óta a mostanihoz hasonló bőgőhétvége is szerepel a vadászati rendezvénynaptárban, ám míg a korábbi években a Zemplén és az Aggteleki karszt erdeibe zarándokoltak a fiatalok, addig most első alkalommal a Kisgyőri Vadásztársaság volt a házigazda, Mudra Kálmán elnöknek és Holló László vadászmesternek köszönhetően. A hajnali és esti lesek mellett a gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni az ügyességüket légpuska lövészetben, Tóth Péter tógazda jóvoltából a Harsányi tavon összemérhették a horgásztudásukat, a panoráma-túra, valamint a csillagászati előadás pedig még tovább színesítette a palettát.

A legnagyobb izgalommal várt programnak a közös terítékkészítés, a trófeabírálat, illetőleg a szombat esti házi bőgőverseny bizonyult, amelynek a vendége volt Molnár Renátó, hazánk szarvasbőgő válogatottjának a tagja, aki a színpadra lépő kicsiket hallgatva megelégedetten nyugtázta, hogy fölösleges aggódni, mert az utánpótlás biztosítva van…

Forrás: Borsodi Vadász