kisalföldi trófeamustra gímtrófeaAz időjárás kegyeibe fogadta 2013. október 5-én a Győri Erdészet patkányosi vadászházához érkező vendégeket és házigazdákat, ahol a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. immáron hagyományosnak mondható trófeamustráját rendezték.
A rendezvényt a Lővérek Vadászkürt Együttes nyitotta meg, ezután Orbán Tibor a társaság vezérigazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket és hivatásos vadászokat.

A szeptemberben terítékre került trófeák reprezentálják a megye gímállományát, hiszen a 6 vadászterületről kiállított 71 gímagancs a hansági élőhelytől a bakonyszéli területekig bezárólag nagy távolságokból került a kiállítás helyszínére.

A hat gazdálkodási egység közül idén kiemelkedett a Kapuvári Erdészet rábaközi területe, ahol is a 71 bikából 36-ot ejtettek el.
A 2013-as átlagos trófeasúly átlaga 5,39 kg volt, ami kevéssel maradt alul a tavalyi év, és egyben az elmúlt 4 év legmagasabb átlagától.

Az idei évben aranyérmes nem, de ezüstérmes 12 db is volt a kiállított trófeák közül, ami egy kiemelkedő szám a múlt eredményeinek ismeretében.

A legnagyobb agancs 9,01 kg volt, ami szép eredmény a 2013-as év, magas hóval, sok csapadékkal és árvízzel tarkított időjárásának tükrében. Somos András KAEG Zrt.