Az általa elejtett afrikai oroszlánnal posztolta ki magát egy amerikai tévés műsorvezető Bachman szerint “álommunka” az övé, honlapján és Facebook-oldalán pedig tucatjaival szerepelnek a vadon elejtett állatok fotói, például egy alaszkai barna medvéé.

De posztolt fellógatott krokodilt is.
A Winchester Deadly Passion című vadvilági, de inkább vadászati műsorból ismert televíziós személyiség, Melissa Bachman büszkén posztolta a Twitter-en, hogy sikerrel elejtett egy afrikai oroszlánt. Az oroszlánon kívül még több más halott állattal is fotózkodó „szívtelen ” és “szégyenletes”  vadásznő alaposan kicsapta a biztosítékot az interneten, nemcsak az aktivistáknál.

A minnesotai hölgy a bejegyzést a következő szavak kíséretében osztotta meg: “Hihetetlen vadászat Dél-Afrikában! Becserkészése 55 méteres körzeten belül egy gyönyörű hím oroszlánnak… micsoda fogás!”
Bár az oroszlánvadászat nem illegális Dél-Afrikában, persze a megfelelő engedélyek birtokában, az internetes népharag utolérte Bachman-t – írja a Huffington Post.

Született egy petíció is, a Change.org oldalon, amelyik bemutatkozó szövege szerint a maga 45 millió felhasználójával a világ legnagyobb petíciós platformja. A dél-afrikai kormánynál Bachman kiutasítását kérelmező petíciót Fokváros (Cape Town) egyik lakója, Elan Burman indítványozta – eddig több, mint 150 ezren aláírták.
Az ABC News arról is ír, hogy a vadászparkért felelős Limpopo tartománybeli székhelyű (Dél-afrikai Köztársaság) felügyelőségnek viszont a természetvédelmi szempontú “fenntartható vadászat” a mottója, épp a vadállomány megóvása érdekében, ezért közleményükben azt írták, nem fognak mentegetőzni azért, mert elősegítik a vadászatot, ugyanis könnyű a fotelből ítélkezni, de aki mit sem tud éhező állatokról és az orvvadászatról, az inkább ne írjon negatív kommentet.

Hozzáteszik, hogy a vadászatból származó hús és bevétel a helyi közösség és a természetvédelem javára fordíttatik, a vadászati etikában pedig a Nature Conservation természetvédelmi szövetség elvei az irányadóak, amit be is tartanak.
Az afrikai oroszlán veszélyeztetettnek minősül, ez ügyben a Huffington Post Dr. Luke Hunter-t, a nagymacskákat védelmező Panthera csoport ügyvezető alelnökének véleményét idézi, eszerint az elsődleges hím oroszlán megölésével fennáll annak a veszélye, hogy megzavarják a faj bonyolult társadalmi struktúráját, ezzel pedig az adott falka jövőjét is veszélyeztetik. Az alfahím halála ugyanis az újonnan jött hímeknek kedvez, a hatalomátvétel a korábbi hímek kicsinyeinek halálát is hozhatja, írta a szakértő. Hunter szerint (akinek a neve egyébként vadászt jelent, Kosztolányi most ujjongana) szigorítani kellene a szabályokon, mert a természetvédelmi előnyökre hivatkozó büszke vadászok természetvédelmi szempontból csak ritkán hajtanak hasznot.

Forrás: Hír.ma