A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság között fennálló együttműködési megállapodás ismét sikeres tettenéréshez vezetett.

Az erdőgazdaság kerületvezető erdésze, Varga Szabolcs, 2013. december 18-án, a késő délutáni órákban, területellenőrzést végzett az erdőgazdaság kezelésében lévő területen, Győrújbarát-Tényő községhatárokban, melynek során idegen tulajdonú, a területre behajtási engedéllyel nem rendelkező, Suzuki típusú terepjáró jelenlétét tapasztalta.

Az erdész azonnal értesítette a Győri Rendőrkapitányság tényői körzeti megbízottját, aki a kiérkezését követően tetten ért két férfit vadászat közben. A rendőr az egyik elkövetőt azonnal elfogta, társa elmenekült. Ő később önként jelentkezett a rendőrségen. A rendőrség a helyszínen hátrahagyott két lőfegyverről megállapította, hogy azokat engedély nélkül tartotta magánál a két elkövető.

A Győri Rendőrkapitányság a két férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A vadászatra jogosult közös képviseletét ellátó Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. az ügyben eljárást kezdeményezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság vadászati hatóságánál.

Forrás: ForestPress