A vadászhimnusszal kezdődött meg szombat (február 15-én) este Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség, és a Városföldi Vadásztársaság megyei vadászbálja.
A hatodik alkalommal megtartott megyei vadászbál ezúttal is – immár hagyományosan - rendkívül jól sikerült a Három Gúnár vendégházban.

A vendégek fogadását követően vadászkürtszó nyitotta meg a mulatságot, majd Dr. Mészáros Attila, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke köszöntötte a bálozókat. A vacsora utáni szórakoztató műsorban fellépett a Kecskeméti Kulturális Központ fenntartásában működő Kecskemét Táncegyüttes. Őket Egyházi Géza, a budapesti Madách Színház vendégművésze követte, fergeteges sikert aratva.

A bál vendégei – ez is hagyomány már a vadászoknál - nem csak táncolhattak ezen az estén, hanem az erre az alkalomra kitelepült roulette, póker, és black jack asztalok mellett tehették próbára, persze csak fedezet nélküli zsetonokkal, a szerencséjüket. Valamint nem maradhatott el a tombola sem…

A menü ez volt:


- Tárkonyos-vargányás őzragu leves

- Vörösboros vaddisznópörkölt házi nokedlival, dámszarvaspörkölt burgonyafánkkal, vegyes saláta

- Vegyes sültes tál: zöldfűszeres sajttal töltött pulykamell rántva, csibefalatok sajtbundában, vasi pecsenye, rántott gombafejek, szezámmagos cukkini tallérok, vegyes köret (fokhagymás-vajas parázsburgony, krokett, párolt zöldségek, rizs)

- Diópuding rumos-mazsolás csokoládé öntettel

Éjfél után svédasztalról: korhelyleves, mini töltött káposzta, maradék sültek.

Ital: Welcome drink – Törley pezsgő, kávé

További képek itt!


Forrás: Kecskeméti Hírhatár