Lovasrendőrök is segítik a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkáját: a cél a külterületi jogsértések, főleg az orvvadászat és a falopások megelőzésében.

Hetente több alkalommal is szervez közös ellenőrzéseket a Mátészalkai Rendőrkapitányság a polgárőrséggel, az erdészet munkatársaival, valamint a helyi föld- és erdőtulajdonosokkal, hogy megelőzzék a falopásokat, orvvadászatot és más külterületi jogsértéseket. Ez év február 23-án Ópályi, Nyírparasznya és Nagydobos térségében tartottak ilyen akciót.

A rendőrök és segítőik terepjárókkal és gyalogosan, nyomkövető kutya segítségével járőröztek. A hatékonyság további növelése érdekében ez alkalommal két lovasrendőrt is erre a szolgálatra vezényelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bár a demonstratív jelenlét általában kellő visszatartó erőt jelent, az ellenőrzésen részt vevők vasárnap mégis rőzselopáson értek két férfit. Az ópályi lakosokkal szemben szabálysértési eljárás indult. A helyi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség járőrei is közbiztonságot megerősítő szolgálatot látnak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Forrás: www.police.hu