Szombattól, április 5-étől hétvégenként már az Eger mellett fekvő felsőtárkányi és a Balaton melletti mesztegnyői kisvasúton is megindul a menetrend szerinti forgalom.


A Felsőtárkányi Erdei Vasúton ügy tűnik bevált a vonatok számának bővítése, mert az üzemeltető Egererdő Zrt. idén is három vonatpár közlekedtetése mellett döntött. A vonatok Felsőtárkányból 9.25-kor, 10.40-kor és 13.50-kor indulnak (minden vonat rövid átszállási idővel elérhető az Eger felől érkező Volán busszal). Visszaindulás a Stimecz-háztól 10.05-kor, 12.00-kor és 15.30-kor (az utóbbi két vonatról rövid átszállási idő biztosított az Eger felé közlekedő Volán buszra). Április 13-tól a Felsőtárkányból 10.40-kor és a Stimecz-háztól 15.30-kor induló vonatok csatlakoznak a miskolci Volán járathoz is!

A Mesztegnyői Erdei Vasúton a vonatok Mesztegnyőről 10 és 14 órakor indulnak, visszaérkezés 12 és 16 órakor! Az üzemeltető SEFAG Zrt. az elmúlt két évben gyönyörűen felújította Magyarország egyik legeldugottabb kisvasútját, amelyet egyedülálló természeti környezete miatt mindenképpen érdemes meglátogatni!

Forrás: ForestPress