Kiválóan szerepeltek a Mecsekerdő Zrt. munkatársai az Országos Magyar Vadászkamara Baranya megyei Területi Szervezete által szervezett Baranya megyei hivatásos vadász versenyen jún. 20-án Körcsönyepusztán.

Az indulókra kisgolyós lövészet, elméleti teszt és gyakorlati feladatok vártak. A gyakorlati feladatok végrehajtására – amely kürtjel- és növény felismerést, vadászati kynológiát, védett- illetve ragadozó madárfajok felismerését, apróvad-gazdálkodási ismereteket, ragadozógazdálkodást és trófeabecslést (10 db trófea: 4 db gím, 1 db dám, 4 db őz, 1 db muflon, trófeánként korcsoport, lőhetőség meghatározása és távolságbecslés) jelentett – 5-10 perc állt rendelkezésre.

A versenyfeladatok teljesítését követően – mivel a rendezvény egyben kötelező szakmai továbbképzés is volt – Bognár Zoltán tartott előadást a megye apróvad- és dúvadhelyzetéről, áttekintve az elmúlt évtizedek és napjaink apróvad-gazdálkodását.

Az eredményhirdetésen ifj. Vig Imre hivatásos vadász alelnök értékelte a versenyzők munkáját és átadta a díjakat a helyezetteknek:

I. Varga András (Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete)

II. Helstáb György (Bóly Zrt.)

III. Karnis Balázs (Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészete)

IV. Partos Péter (Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete)

A Baranya megyei hivatásos vadász verseny I. helyezettje jogosult a megyét képviselni július 24-25-én a Hivatásos vadászok országos szakmai versenyén. Mivel a döntőt Baranya megyében a Mecsekerdő Zrt. rendezi Sasréten és a győztes a házigazda szakembere, ezért lemondott az országos versenyen való részvételről a második helyezett javára.

Az eredményekhez gratulálunk, az országos verseny döntőjéhez eredményes felkészülést kívánunk!

Forrás: Mefa