Orvvadászok végeztek egy szarvassal Bikal külterületén, az áprilisban indult ügy a napokban zárult vádemelési javaslattal
Az egyik vadásztársaság munkatársa tett bejelentést a rendőrség ügyeletére, hogy április 4-én a reggeli órákban Bikal külterületén egy gímszarvas szétboncolt tetemét találták. A helyszínen megállapították, hogy az elejtett vadat feltehetőleg hajnalban bontották szét, majd az értékes húsokat lefejtették róla és elvitték.

A rendőrök látókörébe került négy nagyhajmási lakos, akiket a rendelkezésre álló adatok alapján gyanúsítottként hallgattak ki. A megtartott házkutatáskor a nyomozó hatóság tagjai különböző tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A kihallgatott férfiak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését elismerték. Az ügyben kirendelt erdészeti igazságügyi szakértői véleménye szerint az eltulajdonított szarvasbika értéke több mint 130 ezer forint.

A négy férfi ellen a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság befejezte és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek megküldte.

Forrás: Pécsi Stop