Az időjósok mindennemű balsejtelme ellenére verőfényes napsütés fogadta mindazokat, akik szeptember utolsó hétvégéjén ellátogattak Törtelre (Pest megye), a VII. Gerjementi Vadásznapokra.

A hagyományokhoz híven a programok már az ünnepséget megelőző pénteki napon megkezdődtek, ugyanis ekkor került sor a helyi Rákóczi Ferenc Vadásztársaság trófeaszemléjére, illetőleg a vadászháznál a gyerekek egy akadálypályán is kipróbálhatták magukat.

Szombat reggel a vadétel főző csapatok foglalták be elsőként a Déryné Művelődési Központ és Könyvtár melletti Piac teret. A különféle fogások illata egészen délutánig csalogatta a rendezvényre a helyieket és az arra járókat.

Az vadásznapot végül a Pipacs Vadászkürt Együttes üdvözlő kürtjele nyitotta meg. Köszöntőt mondott Fehér Sándor, a Gerjementi Vadásztársaságok és Vadászok Szövetségének elnöke, egyben a NEFAG Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ugyancsak az egybegyűlteket köszöntötte Godó János, Törtel község polgármestere is. A beszédek után a törteli vadásztársaság tagjai ünnepélyesen átvették a tavalyi vendéglátóktól (akkor Pusztavacson volt a vadásznap) a szövetség zászlaját, majd a nézők átvonultak a művelődési központ kertjének egy másik szegletébe, ahol a helyi társaság fácán, illetőleg nyúlterítéke kapott helyet. Itt Antal László hivatásos vadász számolt be Ondó László elnöknek a vadászatról. Érdemes megemlíteni, hogy egy fiatal vadászt, Miklós Olivért a közönség előtt avatták fácán, illetőleg nyúlvadásszá.

A megnyitó ünnepség után a látogatok előtt számos kikapcsolódási lehetőség állt: történelmi vadászruha bemutató, fotókiállítás, trófeakiállítás, állatsimogató, valamint különféle kulturális programok.

Annak ellenére, hogy a Gerjementi Vadásznapok még nem feltétlenül tartozik a nagy, megyei rendezvények közé, a szervezők két dolgot mindenképpen okítandó módon végeznek: a közösségépítést és a civil lakosság felé való kommunikációt. Többfelé kellene ilyen rendezvényeket tartani...

További képek itt!



A vadásznap kitüntetettjei:


Nádasdy Ferenc emlékplakett: Szigetszentmiklósi Gazdák Vadásztársaság

Nimród Vadászérem: Csernus Krisztián, Csontos Csaba, Nemes Sándor, Lvomszki Tamás

Magyar Vadászatért Érdemérem: Szőke Sándor

Kamarai Aranyérem: Kolozsi Géza

Hubertus Kereszt bronz fokozat: Cseh János András, Szendrei János, Fajka József

Forrás: HuntingPress