A VADEX Mezőföldi Zrt. az első Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából egy napelemmel működtetett kutat mutatott be általános iskolás gyerekeknek a soponyai Ökoturisztikai Központban.

Az esemény alkalmából a tanulók részt vehettek egy előadáson a központ konferenciatermében, ahol a megújuló és a nem megújuló energiaforrásokról hallhattak, valamint kipróbálhattak olyan eszközöket, játékokat, amelyek napelemmel működnek. Az ismeretek bővítése után a gyerekek kitöltöttek egy játékos totót, amely visszaigazolásként szolgált arról, hogy milyen mértékben sajátították el az ismeretanyagot. A tanulók ezt követően egy erdei sétával összekötve megtekintették az újonnan megépült napelemet.

A megújuló energiaforrás egyrészt a szárnyasvad ivóvízellátását biztosítja, másrészt egy kerti tóba juttatja a vizet, amely nagyszerűen demonstrálja a rendszer működését. A társaság fontos célja az erdei iskolába érkező gyermekek környezeti nevelése, és ezen belül is a megújuló energiaforrások fontosságának bemutatása. A fenntartható fejlődést hangsúlyozó modulba ágyazva olyan ismereteket kaphat az ifjúság, amelyek elősegítik, hogy jövőnk felnőttjei a környezettudatos életmódot válasszák.

Forrás: Vadex.Zrt.