Kazincbarcika – Szombaton 10 órakor ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadásznap és Vadászati Vásár a kazincbarcikai Csónakázó-tónál.
A vadásztársaságok már kora reggel felállították pavilonjaikat, ahol a látogatók megcsodálhatták az elmúlt időszakban elejtett trófeákat, és megkezdődtek az előkészületek, az ilyenkor már hagyománynak számító főzőversenyre. Egész nap színes programokkal várták a felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Az eseményen részt vett Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Jámbor László a OMVK elnöke, Székely László a B.A.Z. megyei Vadászkamara tiszteletbeli elnöke, Kriston Nándor a megyei kamara elnöke, Szaniszló János a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere, aki köszöntő szavaiban utalt a jó időre, a kellemes helyszínre és nem utolsó sorban a jó társaságra, a vadászok közösségére. Ezt a közösséget, tevékenységüket ismerhette meg szombaton a város lakossága és az érdeklődők serege.
A vadásznapot Jámbor László az OMVK elnöke nyitotta meg.

A rendezvény ünnepi részében kitüntetéseket adtak át a Vadászszövetség érdekében kifejtett eredményes munkáért, Kriston Nándor az OMVK Aranyérmét, Szitka Péter polgármester a Hubertus Kereszt arany fokozatú kitüntetését kapta meg. A hivatalos ceremónián, új tagokat is avattak.

A hivatalos program után szórakoztató műsor részese lehetett a nagyérdemű. Elsőként a vadászkürtösök műsorát hallgathatták meg az érdeklődők, majd Koncz Gábor versbe foglalt szavait hallhatták a vadászatról. Ezután a kisebbek nagy örömére a solymászok csodaszép baglyokat, ölyvöt és sólymot reptettek, etettek és vittek körbe a közönség között. A vadászkutyák már korán megérkeztek és nagyon nyugodtan viselték a tikkasztó hőséget, de csak ezután következhetett az ő bemutatójuk.

A nap folyamán végig az Agyagbandától volt hangos a környék, a kicsiket ugráló vár, csúszda és trambulin várta. Fellépett a Kazincbarcikai Mazsorett Csoport, színesítette a programot a KVSE Ritmikus Gimnasztikai Szakosztálya, valamint a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely.

Délután Galambos Lajcsi és zenekara játszott, valamint Várhegyi Gábor és Donka Niki koncertjét hallgathatták az érdeklődők.

Forrás: Opont