Bíróság elé került az a férfi, aki az Oroszországhoz tartozó Kuril-szigetek déli csücskén fekvő Iturup szigetén medvét ütött el egy Mitsubishi Pajeróval.
(A történetben a japán szálnak itt vége, leszámítva, hogy a szigetet 70 éve magának követeli vissza Japán, Kunasirrel, Sikotannal és a Habomai-szigetcsoporttal együtt.)
Az alternatív vadászat után a csapat magát buktatta le azzal, hogy augusztusban videót is tettek fel erről a netre. Az autó alapján azonosították a sofőrt. A 32 éves férfi büntetési tétele 80 ezer rubeltől (320 ezer forint) a 360 óra közmunkán át fél év börtönig terjedhet.
Az autóval ötször is áthajtottak a barna medvén, amelyik a felvételen láthatóan sok kínlódás után végül kiszabadult a kerekek alól. A videón káromkodó, a medve mielőbbi kinyírásán gondolkodó csapattal szemben már attól elégtételt érezhet a néző, hogy amikor a medve végül kiszabadult, elég nagy pánikot okozott a menekülő autósokban.
A tetem egyébként nem lett meg, az erdészek szerint az is lehet, hogy az állat szerencsésen túlélte a támadást. Ettől azonban még az autó sofőrje büntethető. Nyilas Gergely
//indavideo.hu/video/Autoval_otszor_is_athajtottak_a_barna_medven

Forrás: Index