Balogh Petra vaddiszno komadiBalogh Petra kapitális remetekant ejtett el Komádiban. Élményeiről beszámolt lapunknak:

Öt éve vagyok tagja a Komádi Biharnépe Vadásztársaságnak, ahol édesapám is szintén tag. A társaságunk 16 ezer hektáron ad nekünk lehetőséget a vadászatra.

Itt sikerült terítékre hozni, .308 Win kaliberű fegyveremmel, életem első vaddisznókanját, amire régóta nagyon vártam! Mivel megkezdődött a szarvasszezon, ezért szeptember nyolcadikán délután megbeszéltük édesapámmal, hogy kimegyünk vadászni. A beírókönyvnél sok lehetőség felmerült, de végül úgy döntöttem, hogy a Külső-Iszap területére megyek, és azon belül is a Gombos csatorna részre, egy kukoricatábla mellé.

Édesapám kivitt, és letett a megbeszélt helyre, majd ő is elment, és elfoglalta a saját helyét! Rövid időn belül távcsővemen keresztül gímszarvasokat pillantottam meg a távolban. De annyira messze voltak, hogy nem lett volna esélyem a rácserkelésre sem. Így maradtam a helyemen.

Kezdett szürkülni, mikor úgy döntöttem, hogy felsétálok a kukoricatábla másik széléhez, hogy megnézzem: esetleg ott nincs-e valamilyen vadmozgás. Lassan közelítettem, majd mikor elértem a tábla szélét, óvatosan bepillantottam. Nagy meglepetésemre ott állt, körübelül 40 méter távolságra, egy termetes, körülbelül 180 kilós vaddisznókan.

Felállítottam a lőbotomat, feltettem rá a fegyvert és szerencsémre, a kan pont tökéletesen keresztbe állt. Egy határozott lövéssel – tűzben rogyva – terítékre hoztam életem első vaddisznókanját. Miután megbizonyosodtam, hogy a kan helyben maradt, örömmel hívtam fel édesapámat, hogy terítékre hoztam egy igen méretes kant.

Írta és fényképezte: Balogh Petra / Agrojager