nemesnadudvar trofeakTájegységi trófeaszemlét rendezett a Nemesnádudvari Nimród Vadásztársaság.


Ötödik alkalommal került megrendezésre a Nemesnádudvari Nimród Vadásztársaság és Kammermann Péter tájegységi fővadász, a Duna-Tisza közi Vadgazdálkodási Táj táji vezetőjének közös szervezésében a 303-as számú Illancs-Bugaci vadgazdálkodási tájegység gím trófeaszemléje. A gímszarvassal gazdálkodó jogosultak tavasszal közös hullott agancs szemlével kezdték az évet, ahol is 100 szárat mustrálhattak a megjelentek. Majd a nyár végén egy kerekasztal beszélgetéssel folytatták a szakmai diskurzust, szeptember 29-én pedig tájegységi trófeaszemlére jöttek össze az érdeklődök a nemesnádudvari vadászház udvarán. Etsberger József elnök köszöntőjében méltatta az összefogást, megemlítve a kísérővadászok felelősségét és fontosságát az elért sikerekben.

A mustra napjáig a vármegyében 368 gímbikát mutattak be a hatóságnak, ennek jelentős része az illancsi tájegységből származik. A bírálatok során 39 trófea kapott arany minősítést, 79 ezüstöt és 63 pedig bronzérmet. A tájegység 39 jogosultja közül 27 területén esett érmes gímszarvasbika.

Három agancs tömege haladta meg a bűvös 12 kg-ot, igazi meglepetésként egy kiemelkedő súlyúnak becsült (13 kg körül) gím okozott „csalódást” a sokat látott trófea bírálóknak is, mert a mérleg végül csak 11,11 kilogrammot mutatott, de a pontszáma így is a legmagasabb, 234,84 CIC-pont lett.

A vadászház udvarán 13 jogosult 72 trófeája volt mustrálható a szakmai és civil érdeklődőknek.

Újdonságként az összes addig lebírált aranyérmes (39) gímtrófea fotóit Simon László természetfotós-filmes, Kammermann Péter ötlete alapján, tömeg szerinti sorrendbe rendezte és egy vetítéses előadás formájában a nagyközönségnek bemutatta.

A rendezvényről készült videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=JtxgSOtsMfM

Forrás: Nimród