orvvadászok lőtték le a gímbikátA képen látható gímbikát ismeretlen tettesek ölték meg a Kaposvári Egyetem Egészségtudományi Centrumának Vadgazdálkodási Tájközpontjában, Bőszénfán. A vadaskert egyik elkerített területén 2009.08. 12-ére virradó reggelen találtak rá a gazdaság szakemberei a tarvadakkal lévő tenyészbika kihűlt tetemére. Az állat fejét szakszerűen levágták és magukkal vitték a tolvajok. Az anyagi kár meghaladja az 5 millió forintot! Kérjük, hogy amennyiben valakinek információja van a képeken látható trófeáról, az értesítse az ágazat vezetését az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

bőszénfai gímbika trófea keresés
 

Tel: 0620/954-28-59 vagy 0682/570-519

Fax: 82/570-519

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a vadgazdáknak ne kelljen ehhez hasonló károkat elviselni!


Tájékoztatni szeretnélek továbbá arról, hogy 2009. szeptember 25-27 között a Kaposvári Egyetemen ismét megrendezésre kerül az Állattenyésztési Kiállítás, amely otthont ad a vadgazdálkodási szakterületeknek is. A látványos és sokszínű programok mellett ismételten napirendre tűzzük a vadtakarmányozás időszerű kérdéseit, melyet egy szakmai tanácskozás kertei között tárgyalunk meg szeptember 26.án, a kiállítás helyszínén.

Minden kedves látogatót és vadásztársat szeretettel várunk.

Bővebb információk: www.kaposvarinapok.hu

Üdvözlettel: Nagy János