"Idén már második alkalommal szerveztünk egy vadászias hétvégét július 24-27 közt a Jász- Nagykun-Szolnok megyei Öcsödi Szabadság Vadásztársaság területére, amin barátok és egyben vadgazda mérnökök és barátaik vettek részt."

Mint tavaly, idén is olyan céllal és reményekkel érkeztünk a területre, hogy üzekedés elején próbálkozzunk meg a klasszikus őzhívási lehetőségekkel, hátha Diana kegyeibe fogad minket. Annyi kérésünk és jelzésünk volt a VT felé, ha lehet, állományba nem illő, gyilkos, gombnyársas, vagy öreg visszarakott bakokat szeretnénk terítékre hozni.

A négy nap cserkelései, barkácsolásai és vezetőink kitartó lelkesedésének eredményeként sikerült vasárnap délutánra egy eredményes és gyönyörű terítéket összehoznunk a terület különleges bakjaiból.

Megtalálható benne a gombnyársas, öreg, vastagszárú visszarakott, egy 8-9 év körüli olyan öreg bak, aminek se agancstöve, se koszorúja nincs, a tőből villa mellett egy még érdekesebb villás, dudoros agancsú bak.


A négy nap sok szakmázással, vadászias ételekkel és jó hangulatban telt a vadászházban. Köszönjük a szakszemélyzet segítségét, és köszönet Budai Andrásnak, Erős Mihálynak és Kardos Gyulának.

Forrás: HUntingPress