Kukoricaérés ideje alatt a vadászok legfőbb feladata a táblák megvédése a vadaktól. Ebben az időszakban keletkeznek a legnagyobb károk, így fokozott figyelmet kell fektetni a vadkár-elhárításra.

Már másfél éve teszi ezt Bekő Dóra is, a Lovászi Olajbányász Vadásztársaság tagjaként. Édesapjával a múlt héten napközben többször körbejárták a táblákat. Augusztus 8-án Kerti Béla vadásztársa kísérte ki vadászni Lovásziba. Felültek a kukoricatáblák között felállított magaslesre, ahonnan néhány percen belül pattanó hangra lettek figyelmesek. A fegyver már a kezében volt, mivel számítottak rá, hogy a vad előlép. Így is történt. Az erős holdvilág fénye mellett célzott, majd az izgalomtól szinte remegő lábakkal lőtt.

„Ekkor még nem gondoltam, hogy életem legnagyobb vaddisznóját sikerült terítékre hoznom” – nyilatkozta a büszke elejtő. – „Közelebb lépve hozzá, nem mindennapi látvány tárult elém. Azóta is a hatása alatt vagyok annak az éjszakának, és úgy hiszem, 21 évesen életem vadkanját hoztam terítékre.

A trófea kapitális volt, ezt bizonyítják a számok is. A vadkan zsigerelt súlya 136 kiló volt, a nagyagyarak hossza 19,8 cm, illetve 19,5 cm, míg a kisagyar 12 cm.

Forrás: Zaol