kutyákat csempésztekÚjabb Magyarországról származó illegális kölyökkutya-szállítmányt foglaltak le a nápolyi természetvédelmi rendőrök a napokban Torre Annunziata  település közelében.
A hatóság közleménye szerint az állatcsempészek a magyar rendszámú furgonban ötvenkét, különböző fajtájú kiskutyát szállítottak Olaszországba. A rendőrük kevéssel azután csaptak k a bűnözőkre, hogy átadták a nagyon fiatal, az anyjuktól alighogy elválasztott kölyköket egy állatkereskedés tulajdonosának. A magyar jármű vezetőjét ismerték, hasonló bűncselekmény miatt korábban több ízben is összetűzésbe került a törvénnyel.
A rendőrök feljelentést tettek a gépkocsivezető és segítője, illetve a kereskedés tulajdonosnője ellen. Állatkínzással, az állatok nem megfelelő szállításával, kereskedelmi csalással, hamisítással és társállatok csempészetével gyanúsították meg őket. A csempészethez használt furgont és a kiskutyákat lefoglalták.
    
A rendőrük által riasztott állatorvos megvizsgálta a kölyköket, kiderült, hogy többet közülük nem láttak el mikrochippel, és néhánynál hiányzott a származásukat, illetve orvost ellátásukat igazoló dokumentáció. A kiskutyák három hónaposnál fiatalabbak, azaz az olasz törvények szerint túl korán szakították el őket az anyjuktól.
A nyomozás még tart, de rövidesen intézkednek arról, hogy az állatvédők gazdához juttathassák a kiskutyákat, olvasható az olasz természetvédelmi rendőrség közleményében. Hangsúlyozzák azt is, hogy karácsony és újév idején megsokasodnak a hasonló bűncselekmények, ezért a természetvédelmi rendőrség speciális, állatvételemmel foglalkozó csoportja és az együttműködő társhatóságok a szokásosnál nagyobb erőkkel nyomoznak az állatcsempészek ellen, és fokozottan ellenőrzik az ország határhoz közeli területeit.

Forrás: Magyar Nemzet