horgász és vadász napok kecskemétDobbal, tánccal, zenével nyílt meg a XXI. Horgász és Vadász Napok péntek déleután a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. A Minden eddiginél nagyobb és egzotikusabb rendezvénysorozat megnyitóján egy gombostűt is alig lehetett leejteni, annyian voltak kíváncsiak az afrikai hangulatra.

A Kiss család éppen safarin van. Kecskeméten. Ugyanis a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban ma nyílt XXI. Horgász és Vadász Napok, Afrika világát hozza el a Hírös Városba. Így az érdeklődők simogathatnak gepárdot, antilopot, oroszlán, vagy bármit a kiállított több tucat állatfaj közül, ami kuriózum az országban, hiszen ilyen gazdag tárlat, csak kevés van. Bencének pedig már meg is van a kedvenc állata.

„ Az én kedvenc állatom a gepárd”- mondta el Kiss Bence.

A szervezők mindent megtettek, hogy bemutassák a fekete kontinenst. A kiállított preparátumok mellett Amburs Lajos festményeiben gyönyörködhetett a kilátogató tömeg. Az itt látható trófeák különlegessége, hogy mind magyar vadász érdeme.

„ A vadászati kultúra szerves része ez a kiállítás. Minden évben ezzel kezdődik számunkra az év. A mai kiállításon 30 afrikai vadfaj látható, amelyből 12 teljes méretében tekinthető meg, ezen belül az 5 afrikai nagyvad közül 4 kiállításra került”- mondta el Dr. mészáros Attila az Országos Magyar Vadászkamara elnöke.

Mindenki más miatt volt kíváncsi a kiállításra, volt akit az állatok érdekeltek, és olyan is aki egy kis noszogatás után választotta a konferencia központ kiállító termét.

„ Apukánk azt mondta, hogy tele van afrikai állatokkal, mi pedig jöttünk, mert szeretjük az oroszlánokat”-mondta el Bencz Tamás

A vadász utánpótlás pedig már most biztosított.

„ Neked lenne szíved lelőni ezeket az állatokat? Igen, Tényleg? Igen. És voltál már vadászni? Nem, még nem sajnos.”- mondta el Bencz Kamilló

A rendkívül mozgalmas programsorozat keretén belül vadászkutyafajta bemutató, afrikai filmek vetítése, fotókiállítás vár majd a horgász és vadász sportok szerelmeseire. Szombaton pedig őzfő versenyen mérhetik össze tudásukat a nevezett csapatok. A XXI. Horgász és Vadász napok teljes programkínálatát megtekinthetik a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ weboldalán, a www.efmk.hu-n.

Forrás: Kecskeméti TV