gyilkosnak falazó rendőr?Magas beosztású zsaru segíthetett menekülni a kegyetlen gyilkos orvvadásznak Baranyában, míg Győrben egy bűnöző rendőrt már el is ítéltek: hat és fél évet kapott.
Mint azt a barikad.hu megírta, két férfit támadt meg fegyverével, egyet meg is gyilkolt egy orvvadász a múlt héten a Baranya megyei Mozsgón. A 44 évesen kegyetlenül meggyilkolt  B. László és társa, L. László épp vadakat etetett, amikor P. Máriót orvvadászaton kapták: szarvasok maradványai vezették a férfiakat a bűnözőhöz.  Márió először hasba lőtte az őt rajtakapó B. Lászlót, majd a menekülő L. Lászlót hátba lőtte. Utóbbi elbújt egy bozótban. Az orvvadász az időközben sebesülése ellenére a rendőrséget tárcsázni próbáló B. László torkát különös kegyetlenséggel, fültől-fülig elvágta, gyakorlatilag lefejezte.
A Blikk című napilap úgy tudja, a hidegvérű gyilkos második áldozatával is végezni akart, a vérontástól megzavarodva azonban menekülni próbált a kegyetlen gyilkosság helyszínéről. Ezért döntött úgy, hogy egy rendőr ismerősét hívja fel.

Márió valószínűleg egyenruhás ismerőse tanácsára hagyta el a helyszínt, aki a lap mai híre szerint azt mondta, meneküljön, ha nem akarja, hogy a rendőrök lelőjék.
A napilap szerint a telefonos segítő magas beosztású zsaru, az azonban nem derült ki, honnan ismeri Máriót.
– Magam is hallottam, hogy egy szigetvári rendőrt hívott telefonon a gyilkosság után. Én úgy tudom, már leszerelt az illető. Ő tanácsolta Máriónak, hogy adja fel mihamarabb magát – mondta el a lapnak Kovács Zsolt Vilmos, a baranyai falu polgármestere.
Eközben jogerősen hat és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt az egykori rendőrt, aki pénzért csempészte ki egy vádlottnak az ellene folyó eljárás iratait. A bíró az ítélet indokolásakor kiemelte: arányos szankciót szabtak ki, mivel nem mindennapi büntetést mértek T. Elemérre egy nem mindennapi ügyben.

Forrás: Barikád