Július 23-án sikerült terítékre hoznom ezt a nem mindennapi kant a Vérti FTK Etyeki vadászterületén, az úgynevezett régi Orosz lőtéren.

Egy nem régen készült, akár magaslesnek is megfelelő, takaros kis ülőkét próbáltam ki, amelyet már évekkel ezelőtt terveztünk a kis facsoporthoz. Éppen elhelyezkedtem, amikor szemben, úgy 80 méterre hatalmas disznó tűnt fel az erdő és a búzatarló mezsgyéjén. Gyors bírálat, semmi kétség: kan! A .308 Win a lapocka mögött, a lövés eldördült, pontosan 20.50-kor.

A vad jelzés nélkül váltott be az erdőbe. Negyedóra múlva megkerestem a rálövés helyét, de vér sehol! A disznó nyomát követve 20 méterre a rálövés helyétől, körülbelül 50 centiméter magasan kent először, és itt már intenzíven vérzett, de a sűrű aljnövényzet és a jókora nyom miatt nem mertem utánamenni a sötétben. Telefonon egyeztettem ifj. Bartha Ferenc vérebvezetővel, és megbeszéltük a reggeli utánkeresést.

Másnap reggel 6-kor már a helyszínen találkoztunk Fecóval és két kitűnő kutyájával. A rövid előkészületek után, körülbelül 220 méter vezetékmunkát követően értünk a dermedt vadhoz. a látvány nem mindennapi volt:

Jobb nagyagyar: 21,5 centiméter, bal: 21,2 centiméter

Jobb szélessége 24,5 milliméter, bal: 24,7 milliméter

Jobb kisagyar 7,7 centiméter, bal 7,5 centiméter

Nem mellékesen, tavaly augusztus 17-én pont ebben a körzetben, csak 300 méterrel arrébb hasonló méretekkel rendelkező kant sikerült elejtenem, amelyet ezüstéremmel díjaztak a trófeabírálaton.

Köszönet érte Dianának!

Forrás: HuntingPress