Minden trófeás vaddal gazdálkodó vadászatra jogosult nagy várakozással kezdi meg az igazi szezont jelentő, párzási időszaki vadászatot.
A dámvadas területek az idei esztendőben bizakodással teli izgalommal várták az első trófeasúlyokat, kiindulva a gímbikák országosan jónak értékelhető felrakásaiból.

Ezzel a bizakodó izgalommal indultak a barcogó bikák űzésére a Nefag Zrt. vendégei és kísérőik is. Az alábbi terítéken díszlő bika trófeája visszaigazolta a bizakodást és a következetes szakmai munkát egyaránt.

A 24 órás 5,11 kg tömeggel a terület történetének legjobbjai közé tartozó trófea 204,11 bírálati pontszáma is alátámasztja, hogy fajának egy kitűnő példányát zsákmányolta a boldog elejtő.

Az örökítés lehetőségéért folyó harc a pusztavacsi erdőben lassan túljut csúcspontján, így már biztosak lehetünk benne, hogy eme agancsnak társai is lesznek az idei évben is megrendezendő térségi trófeaszemlén a „külön körben”. Ugyanígy biztosan tudjuk, hogy jónéhány különleges agancsképződést is be tudunk majd mutatni és ébren tudjuk tartani az őszinte vadászirigységet!

Forrás: HuntingPress